Kölner Rapid Stone Mason Geel 100 ml voor vergulden van letters in gedenkstenen

KÖLNER
10503500
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Het Kölner Rapid verguldsysteem is een methode van hoogglans vergulden voor buiten van geschriften in gedenkstenen. Rapid is niet geschikt voor grote gladde oppervlakken. De Rapid methode is gebaseerd op de bekende Instacoll methode met dien verstanden dat droogtijd, kleefkracht en opentijd zijn aangepast. Het systeem is uitgebreid getest en voldoet ruimschoots aan de eisen van een duurzame buitenvergulding.50 ml

Inhoud : 100 ml

Kölner Rapid verguldsysteem methode - Hoogglans vergulden buiten voor schrift in steen.

Het Kölner Rapid verguldsysteem is een methode van hoogglans vergulden voor buiten van geschriften in gedenkstenen.
Rapid is niet geschikt voor grote gladde oppervlakken.
De Rapid methode is gebaseerd op de bekende Instacoll methode met dien verstanden dat droogtijd, kleefkracht en opentijd zijn aangepast. Het systeem is uitgebreid getest en voldoet ruimschoots aan de eisen van een duurzame buitenvergulding.
Ondergrond :
Ondergronden dienen altijd droog, stof en vetvrij te zijn. De hechting van Rapid is uitstekend op alle steensoorten. Het is niet nodig /wenselijk een primer aan te brengen.
aanbrengen
De Kölner Rapid wordt aangebracht met een kunststofharen (toray) kwast of penseel. Rapid is te verdunnen met leidingwater. Het product is zo ingesteld, dat er in principe bij een temperatuur tussen 15°C en 22°C niet verdund hoeft te worden. Tussen 5°C en 15°C is geringe verdunning nodig. Onder de 5°C kan het product niet worden verwerkt. In de regel wordt Rapid 2x aangebracht met een droogtijd van minimaal 1 uur tussen de lagen. Indien de zuiging van de steen zeer sterk is zal een derde laag noodzakelijk zijn, echter dit komt zelden voor.
Indien buiten de letter is gepenseeld kan deze worden verwijderd met Ethanol of een speciaal hiervoor bestemd en geslepen raspje dat via Linova te verkrijgen is.
Aanbrengen Rapid met spuitapparatuur (lage druk) :
Product instellen op een viscositeit tussen de 20 en 28 seconden
(cup din 4mm) bij 20° C (Onder de 5°C kan het product niet worden verwerkt). Dit komt neer op verdunnen met leidingwater tussen de 5 en 10%. Men gebruikt over het algemeen een
spuitopening van 1 tot 1½ mm. De doordroging zal langer duren dan bij opbrengen met een penseel omdat de laagdikte bij spuiten over het algemeen iets groter zal zijn.
Droogtijd :
De droogtijd bedraagt bij een temperatuur van 20°C ongeveer 20 minuten . Bij lage temperaturen en bij een hoge luchtvochtigheids-graad is de droogtijd langer.
Aanbrengen va het bladgoud :
Voor buiten vergulding in steen adviseren wij het Noris bladgoud van 23,75 Karaat.
Het bladgoud los op vloei of transfer wordt doormiddel van een speciaal doekje Instacoll tissue aangedrukt in de letter.
Letters die dieper weg liggen worden verguld met een behulp van de Instacoll Tool, een handig stukje gereedschap waarmee het bladgoud aangedrukt kan worden.
Weersbestendigheid :
We maken bij steen onderscheid in stenen die horizontaal of verticaal zijn geplaatst. We adviseren de steen na vergulding enkele dagen vrij te houden van weersinvloeden. Voor een staande steen is een dag of 3 voldoende voor een liggende steen is 7 dagen voldoende (i.v.m. het evt vol lopen met water van de letter) .