Acrilino Glaze 1 liter

ACRILINO
7110007505v
Bestel
  • Beschrijving

Acrilino Glaze is een nieuwe glaceermedium op waterbasis, ontwikkeld in overeenstemming met de huidige Europese normen.

In samenwerking met docenten en schilders / decorateurs is dit product in 2018 ontwikkeld en uitvoerig getest in het "veld" - zowel voor opleidingen als voor projecten, zoals houtimitaties, marmerimitaties en andere decoratieve technieken.

De glaceermediums die tot op heden commercieel verkrijgbaar zijn, voldoen niet volledig aan de eisen van de professionele schilder en voldoen in het algemeen niet aan de eisen van de maximale Europese VOS- waarden (hoeveelheid oplosmiddel toegestaan).

Het doel was om een glacis te ontwikkelen met de eigenschappen van een olieachtig product maar met de voordelen van een product op waterbasis. Het glaceermedium is als een olie en kan gemakkelijk worden verzacht met een dasborstel - bij voorkeur synthetisch. Transparante technieken zijn gemakkelijk aan te brengen, laag na laag, met de 'open tijd' die nodig is om rustig te kunnen werken.

Het glacis is prettig hanteerbaar en mengbaar met alle verven op waterbasis, traditionele verven op waterbasis (acrylverf, latex, pu acrylverf ...) en droge pigmenten. Mengen met droge pigmenten geeft je de langste open tijd.

Het glacis vergeelt niet.

De samenstelling ervan voldoet aan de richtlijn van minder dan 200 g / VOS per liter zoals vereist door de EU en de eisen voor gezondheid en veiligheid op het werk. Acrilino is reukloos. En heeft olieachtige eigenschappen. De naam Acrilino zegt het al: 'Acril' is afgeleid van acryl en 'Lino' van lijnolie. Het wordt aangebracht met borstels die zijn ontworpen voor acryltechnieken.

In het Acrilino-assortiment hebben we nu ook - nieuw ontwikkeld - een synthetische dasborstel en een set uitstekende langharige penselen voor het aderen ; ze zijn gemaakt met een mengsel van torayhaar en eekhoorn voor een betere verfcapaciteit.

Nog een nieuw product in het assortiment: Acrilino RETARDER SD : Deze vertrager kan aan het Acrilino medium worden toegevoegd om het drogen te vertragen en de open tijd te verlengen: 10% verlengt de open tijd met factor 1,5. 20% toevoeging verdubbelt de open tijd. Gebruik niet meer dan 20% retarder.

Acrilino werd officieel geïntroduceerd tijdens de Salon for Decorative Painters 2019 in Chamonix Frankrijk.

Onze school - Ideefiks vzw in Antwerpen België - organiseert 2 keer per jaar initiatieweekenden om te leren werken met Acrilino. Voor meer informatie, bezoek onze website voor cursussen en trainingen: http://users.telenet.be/ideefiks/