Kölner Permacoll HA Size - Kleurloos

KÖLNER
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Kölner Permacoll Size HA werkwijze :

Het is het hechtmiddel voor binnen dat geen grenzen stelt aan de tijdslimiet waarbinnen het bladmetaal moet worden geplakt.
De Permacoll Size HA (high active / high adhesion) heeft een hogere kleefkracht dan de normale Permacoll Size waardoor deze het beste geschikt is voor bladmetalen.
De blanke variant is geschikt voor alle soorten bladmetalen.
Het product blijft exact de juiste kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht.
Het hechtmiddel is bestemd om bladmetalen en metaalpoeders te verwerken tot decoratieve metaalvlakken die niet een hoogglans behoeven te hebben en niet aan sterke mechanische belasting worden blootgesteld.
Permacoll Permacoll Size HA is waterverdunbaar en kan worden toegepast op alle soorten gladde of gestructureerde niet zuigende ondergronden.
Bij zuigende ondergronden wordt eerst gebruik gemaakt van Sealer 123a.
Zeker bij verguldwerk waarbij de planning met droogtijden etc gevoelig ligt is dit produkt een uitkomst.
Zelfs na enkele dagen kan er nog geplakt worden.

Eenvoudig vergulden met imitatie bladgoud, echt bladgoud of  bronspoeder en bladmetalen met Kölner Permacoll Size

Werkwijze

Ondergronden dienen droog, vet- en stofvrij te zijn.
Zuigende ondergronden zoals gips en hout eerst impregneren met Sealer 123a . Dit impregneermiddel wordt verdund met leidingwater in de verhouding sealer:water 1:2/1:3. Als de sealer droog is wordt de Permacoll Size in één laag met een zachtharige penseel aangebracht. Oppervlakken die niet zuigen zoals gelakt hout of kunststof­fen kunnen direkt van Permacoll Size worden voorzien. Na een droogtijd van ongeveer 1 uur kan elk soort bladgoud vast op vloei worden aangebracht. Aansluitend licht opwrijven met een dot watten.
Permacoll size wordt in kleurloos, zwart en rood geleverd. De rode Permacoll is uitermate geschikt voor het eenvoudig nabootsen van een polimentvergulding